Librum Foundation predstavilo projekt “Priprav sa pre lepšiu prácu”

Občianske združenie LIBRUM Foundation zorganizovalo sériu intervenčných prednášok o možnostiach uplatnenia sa pre minoritné skupiny obyvateľstva ako súčasť novo predstaveného projektu na podporu vzdelávania a zamestnávania s názvom “Priprav sa pre lepšiu prácu”. Intervenčné a náborové dni sa konali naprieč celým územím Slovenskej republiky (hlavné mestá boli Bratislava, Žilina, Banská Bystrica, Košice, Poprad a Prešov. Celkovo sa ich zúčastnilo viac ako 2100 záujemcov z viac ako 8 krajín.

Priprav sa pre lepšiu prácu
Librum Foundation predstavilo projekt “Priprav sa pre lepšiu prácu” a zorganizovalo sériu náborových dní

Hlavným cieľom tohto podujatia je priblížiť reálne možnosti a príležitosti pre integráciu mladých ľudí, ľudí z tretích krajín, MRK komunity a migrantov z tretích krajín do majoritnej spoločnosti, poskytnúť im psychologické a pracovno-právne poradenstvo. Vďaka tejto forme intervencie budú klienti vedieť lepšie poznať svoje možnosti a príležitosti, rovnako ako sa orientovať v možnostiach na pracovnom trhu.

Nadácia Librum Foundation v spolupráci so SCHREIBER group na tomto integračnom podujatí predstavili viac ako 25 sektorových možností uplatnenia na trhu práce pre celkovo 3000 záujemcov, vrátane osobných intervenčných aktívít pomocou peer-to-peer pracovníka (koordinátora – mentora) priamo na pracovisku. Úlohou tohto pracovníka ja zabezpečiť, aby klient prekonal komunikačné bariéry, rýchlejšie si osvojil pracovné postupy a čo najlepšie sa integroval do pracovného tímu.

Librum Foundation mentor pomáha účastníkom zaškolenia s praktickými zručnosťami pre úspešný nástup do práce.
Librum Foundation mentor pomáha účastníkom zaškolenia s praktickými zručnosťami pre úspešný nástup do práce.

Do tejto chvíle už prebehlo viac ako 1600 dlhodobých intervenčných programov pre jednotlivcov a viac ako 210 z nich sa uplanitlo sa na pracovnom trhu nich získalo vynívanú prácu.  Ďalších takmer 700 účastníkov pokračuje v prebiehajúcom intervenčnom projekte.

Projekt “Priprav sa pre lepšiu prácu” od Librum Foundation v spolupráci s International Aviation Cluster
Projekt “Priprav sa pre lepšiu prácu” od Librum Foundation v spolupráci s International Aviation Cluster

Do projektu “Priprav sa pre lepšiu prácu” od Librum Foundation v spolupráci s International Aviation Cluster sa zapojili renomované globálne firmy ako sú LUFTHANSA group, Austrian Airlines, Aviation Power, Benett Aviation, Letisko Hamburg a Letisko Frankfurt, Bombardier Transportation, ktorým ako našim partnerom, ďakujeme za spoluprácu a podporu tejto významnej integračnej aktivity.

Pokiaľ sa aj vy zaujímate o prácu v letectve, kontaktujte nás cez formulár.

Najnovšie články v Newsroom

Prečo sa špecializujeme na kurzy manuálnych techník?

Prečo sa špecializujeme na kurzy manuálnych techník?

Niektoré vzdelávacie spoločnosti sa orientujú prevažne na on-line vzdelávanie a kurzy mäkkých zručností. Pre organizátora je výhodné spraviť e-learning a učiť všeobecný obsah zameraný na rozvoj soft-skills, ale prinesie to niečo manuálne zameraným profesiám? My sme si vybrali opačnú cestu a podporujeme rozvoj praktických a manuálnych zručností výhradne prezenčnou formou vzdelávania.