Librum Foundation prináša v spolupráci s ADZ SCHREIBER nové možnosti pre utečencov z Ukrajiny

Spoločnosť SCHREIBER group pripravila v spolupráci s Librum Foundation projekt “Integrácia štátnych príslušníkov tretích krajín vrátane migrantov“. Nadväzuje tak na doterajšie aktivity v rámci SCHREIBER ADZ (Agentúra Dočasného Zamestnania) kedy zabezpečila prácu pre 217 zahraničných občanov. Svoje uplatnenie našli v rôznych oblastiach od administratívy, cez pomocné práce až po opravárske a diagnostické práce v letectve.

Vďaka Librum Foundation však posunula latku ešte oveľa ďalej, pretože nadácia Librum pripravila balík intervenčných aktivít, ktorých cieľom je pomôcť prekonať prípadnú jazykovú bariéru, legislatívne problémy, poskytnúť právne poradenstvo a pomoc zo zvládaním náročnej rodinnej, sociálnej a finančnej situácie.

Librum Foundation sa predstavilo na vydarenej akcií “Raňajky so zamestnávateľmi” organizovanej ÚPSVR v Dolnom Kubíne.
Librum Foundation sa predstavilo na pilotnej akcií “Raňajky so zamestnávateľmi” organizovanej ÚPSVR v Dolnom Kubíne.

Konateľ spoločnosti SCHREIBER ADZ Mgr. Martin Miklánek a prezident nadácie LIBRUM FOUNDATION o.z. PaedDr. Oliver Poór dipl.f. sa zúčastnili podujatia “Raňajky so zamestnávateľmi” organizovaného pod záštitou riaditeľa ÚPSVR v Dolnom Kubíne PhDr. Michala Lavríka PhD. V rámci prezentácií odzneli okrem iného aj skvelé prezentácie Ing. Moniky Dančo, DiS, Mgr. Veroniky Mariňákovej z referátu služieb pre zamestnávateľa ÚPSVaR Dolný Kubín a kapitána cudzineckej polície mesta Ružomberok na tému podmienok zamestnávania, povolení na prácu a pobyt pre príslušníkov tretích krajín.

Librum Foundation sa predstavilo na vydarenej akcií “Raňajky so zamestnávateľmi” organizovanej ÚPSVR v Dolnom Kubíne
Librum Foundation sa predstavilo na úspešnej akcií “Raňajky so zamestnávateľmi” organizovanej ÚPSVR v Dolnom Kubíne

Librum Foundation o.z. počas networkingu prezentovala svoje doterajšie aktivity a naviazala aktívnu spoluprácu so zamestnávateľmi z Dolného Kubína. Vďaka týmto aktivitám si nájdu už čoskoro svoju novú prácu v regióne Žilinského kraja prví kandidáti. Obsadia tak otvorené pozíciie ako skladník, masér či elektrotechnik. Úspešne zapojení zahraniční občania tak nájdu okrem nového domova na Slovensku aj prácu a pomocnú ruku, ktorá im pomôže nájsť ich nové uplatnenie.

Najnovšie články v Newsroom

Prečo sa špecializujeme na kurzy manuálnych techník?

Prečo sa špecializujeme na kurzy manuálnych techník?

Niektoré vzdelávacie spoločnosti sa orientujú prevažne na on-line vzdelávanie a kurzy mäkkých zručností. Pre organizátora je výhodné spraviť e-learning a učiť všeobecný obsah zameraný na rozvoj soft-skills, ale prinesie to niečo manuálne zameraným profesiám? My sme si vybrali opačnú cestu a podporujeme rozvoj praktických a manuálnych zručností výhradne prezenčnou formou vzdelávania.